lördag 27 augusti 2016

Morotspurésoppa II

mitt morotstema fortsätter. Nu gjorde jag en puresoppa på egna morötter och potatisar, samt purjo som jag inte ännu odlat själv. Nam, som sammet i munnen.





Du behöver:

  • 8 dl vatten
  • 2 buljong
  • 5-6 morötter i mindre bitar (ca. 500 g)
  • 2-3 potatisar i mindre bitar (ca. 250 g)
  • 5 cm purjo i tunna skivor
  • 1/2 tsk vitpeppar (men svartpeppar går också)
  • 1 tsk socker
  • 1 klick grekisk jogurt
  • basilika blad som dekoration

Koka upp vatten och lägg till buljong. Tillsätt morötter, potatis och purjo. Låt koka 20-30 minuter under lock, tills morötterna mjuknar.

Mosa soppan till puré.

Krydda med peppar och socker. Rör om.

Servera med jogurtklick och dekorera med basilika blad.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar