måndag 29 augusti 2016

Lindströms biffar (rödbeta)

Du behöver:

  •  

  • 300- 400 g maletkött
  • 0,5  riven lök 
  • 100 g (1-2) rivna, kokta eller konserverade rödbetor
  • 1 ägg
    1 msk mosad kapris
  • malen svartpeppar, 
  • salt (du behöver inte så mycket salt om du använder kapris)

Sås:

  • grekisk jogurt
  • vitlök
  • svartpeppar
  • salt

Blanda maletkött, lök, rödbeta och ägg samt kapris.

Forma åtta 1cm tjocka biffar (blöt händerna i vatten så lossnar degen bättre) och sätt dem på ugnsplåt med bakplåtspapper. Låt biffarna vara 10-15 minuter i 225' tills biffarna är klara.

Bjud med potatis och jogurtsås,  mos eller vitlökspotatisgratäng.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar