måndag 20 oktober 2014

Morotskaka

 Morotskaka

 

INGREDIENSER

2 dl socker    }  1. vispa, men inte till skum
2 ägg

1 dl matolja                 }2.  rör ihop
3 dl rivna morötter

2 dl vetemjöl
1 tsk soda (eller bakpulver)
1 tsk bakpulver                            } 3.  blanda alla torra ingredienser
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kakaopulver

4. Förena alla ingredienser genom att röra ihop dem och häll i en smord form. 
5. Stek i 175 grader i 30-40 minuter.

GARNERING
50 g färskost
50 g mjukt smör
2 dl pudersocker
1 tsk vaniljsocker                              

6. Blanda alla ingredienser

7. Bred garneringen över den svalnade tårtan.

PRYDNAD
strössel, jordnötskross eller annat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar