En ugnsplåt
1 kg äppel
1½ dl socker
1 msk kanel
Deg
5 små ägg
1 kg äppel
1½ dl socker
1 msk kanel
Deg
5 små ägg
3 dl socker
3 dl surmjölk
2 dl smält smör eller margarin
1½ dl havregryn
3 dl surmjölk
2 dl smält smör eller margarin
1½ dl havregryn
5 dl vetemjöl
2 tl soda
Dekorera
socker
1 dl nötkross
socker
1 dl nötkross
1. Placera bakplåtspapper på plåten. Smörj lätt.
2. Tvätta äpplen. Skär upp i små bitar och rulla i socker-kanelblandning.
3. Vispa ägg och socker till skum.
4. Lägg till surmjölk och smör tillsammans med gryn, mjöl ich bakpulver. Rör om försiktigt.
2. Tvätta äpplen. Skär upp i små bitar och rulla i socker-kanelblandning.
3. Vispa ägg och socker till skum.
4. Lägg till surmjölk och smör tillsammans med gryn, mjöl ich bakpulver. Rör om försiktigt.
5. Bre över plåten. Fördela äppelbitarna jämnt. Strö lite socker och nötkross ovanpå.
6. Stek i ugn i 200 grader, ugnens nedre del, ca 10 minuter. Lyft plåten högre upp och fortsätt och stek 15-20 minuter.
Bjud med vaniljglass eller vaniljsås.
Om du behöver förvara pajen över natten placera ett bakplåtspapper ovanpå, eventuellt ännu en fuktig duk. Förvara svalt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar