Rensa kantarellen på plats i
skogen om du kan. Ta bort den jordiga biten av svampen innan du sätter den i korgen.
Klyv gärna svampen och titta
ifall den är angripen av larver.
Gula kantareller är bättre att frysa än att torka. Rensa kantarellen på plats i skogen om du kan. Ta bort den jordiga biten av svampen innan du sätter den i korgen.
- Skär den rensade svampen i småbitar och lägg dem i en torr stekpanna.
- Låt koka sakta i ca 10 minuter tills nästan all vätska dunstat av. Tillsätta lite salt men undvik matfett.
- När svampen har kallnat hälls den upp i burkar eller fryspåsar.
- Gör hellre många små förpackningar som är går snabbt att tina upp.
http://www.svd.se/svampexperten-okej-skolja-kantarellerna
https://www.coop.se/recept--mat/mat-for-alla-tillfallen/svamp/torkning-och-frysning/
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar