söndag 11 september 2016

Kantareller




Rensa kantarellen på plats i skogen om du kan. Ta bort den jordiga biten av svampen innan du sätter den i korgen.
Klyv gärna svampen och titta ifall den är angripen av larver. 
 

Gula kantareller är bättre att frysa än att torka.
  • Skär den rensade svampen i småbitar och lägg dem i en torr stekpanna.
  • Låt koka sakta i ca 10 minuter tills nästan all vätska dunstat av. Tillsätta lite salt men undvik matfett.
  •  När svampen har kallnat hälls den upp i burkar eller fryspåsar. 
  • Gör hellre många små förpackningar som är går snabbt att tina upp.


http://www.svd.se/svampexperten-okej-skolja-kantarellerna

 https://www.coop.se/recept--mat/mat-for-alla-tillfallen/svamp/torkning-och-frysning/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar