måndag 14 augusti 2017

Rödbetssoppa

 

Ingredienser

  • 8 dl vatten
  • växtbuljong
  • 2-5 rödbetor (400g)
  • 2-6 potatisar
  • 1-2 lök
  • en bit selleri
  • 1/2 krossad svartpeppar
  • 2 msk matgrädde 
  •  grekisk jogurt eller creme fraiche
  1. Koka först rödbetorna med skal, 20 min i växtbuljong. Skala och skär i bitar. Du kan också skala och skära i tärningar före kokning om du vill.
  2. Lägg till potatisbitarna, hackad lök och selleri. Koka ytterligare 20 min tills grönsakerna mjuknat. 
  3. Mixa till puré. 
  4. Krydda och lägg till mjölkgrädde. Koka upp.
  5. Servera med en klick grekisk jogurt eller creme fraiche.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar