fredag 30 juni 2017

Materialtest: Matta och stolöverdrag

 
Ibland  är det roligt att experimentera, speciellt av tyger som legat länge i hyllorna. Jag gillar skotsk rutiga stilen och sydde ett stolöverdrag a´lättare tyg. Målet var att överdraget skulle vara superlätt att ta av och sätta på, samt lätt att tvätta och snabbt få torrt. Alla punkter funkade bra förutom att tunnheten orsakar onödiga rynkor och sand från hundtassar faktiskt gick igenom tyget så skyddaspekten funkade inte tillräckligt bra. 

Jag har ett brunt sammetstyg i tyghyllan som först var tänkt till kjol, men inspirationen svalnade lite. Tänkte pröva att göra en matta emot alla odds. Ofta är ju mattor stadiga och tunga för att hålla att gå på och för att hållas på plats. Jag dekorerade tyget med "videkissor" inspirerad av våren och placerade mattan under ett tungt bord för att den inte skulle röra sig eller orsaka halka. Summa summarum, funkar bättre än jag trodde och lätt att tvätta! 




 Den kunde dock ha fått ett foder till av något mindre halt tyg och kanske även kunnat användas på andra ställen i hemmet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar