onsdag 2 juli 2014

Sosiaalipedagoginen hevostoiminta


 ITSESTÄNI

Kävin sos ped kurssin 2011 Ypäjän Hevosopistolla/Turun Yliopistolla 2011. Joskin olen sos ped hengessä tehnyt töitä yli seitsemän vuotta.


TAVOITERYHMÄ

Nykyään vedän eläinkerho nimikkeellä sos ped hevostoimintaa eri koulujen oppilaille. Kerhot voivat olla avoimia kaikille tai kohdennettuja riippuen tilaajasta. Tilaajina toimivat esim.  rehtorit, erityisopettajat, kuraattorit, oma opettaja, myös lapsen omat vanhemmat tai muu taho.


MEIDÄN ELÄIMET

Lapset ja nuoret tulevat meille kotiin Lietoon, jossa meillä on kolme eri-ikäistä suomen pienhevosta, kaksi cockerspanielia ja yksi pihakoira. Meillä on autotalli mistä on tehty satulahuone/harrastetila ja pieni talli. Kaikki eläimet ovat eri persoonia ja kohtaavat omalla tavalla lapset ja nuoret. Vanhin tamma on äidillinen ja turvallinen, keskimmäinen tamma kekseliäs ja nauttii liikkeestä, nuorin on kokematon. Niiden eri kehitysvaiheet antavat monta tarttumapintaa. Koirissa sama juttu, yksi osaa ottaa herkät lapset, toinen on itsevarma ja energinen, kolmas iloinen ja myös "erikoista" käyttäytymistä sietävä.

TOIMINTA 

Lasten kanssa teemme yleensä perusasioita, hoidetaan eläimiä, ratsastetaan, käydään kävelyllä luonnossa, nautitaan yhdessäolosta, syödään eväitä. Joskus kokeillaan eri juttuja, keppihevosratsastusta, agilityä, askartelua, käsityötä (tehtiin omat keppihevoset kaikille)... riippuen lapsesta ja tilanteesta. Tunne ja välittäminen ovat tärkeintä. Yleensä lapset ovat kerhossa 2-4 ryhmissä, joskus isommassa ryhmässä tai yksin. Pidän mielelläni myös käsityötuokioita lapsille jotka toivovat sitä.

HINNASTO

Hinnaksi on muodostunut 114 € kerta, 3-4 lasta, jos tarvetta avustaja koulusta mukana, kesto 1,5t. Yksittäinen lapsi 51 €/t + oma avustaja mukana jos tarpeen, kesto 1,0t. Minulla on myös satunnaisesti mukana omat avustajat, lääkäriopiskelija ja fysioterapiaa opiskeleva opiskelija. Hinnat sisältävät alv.


Och SAMMA PÅ SVENSKA :) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar