måndag 29 mars 2021

Tulin tallille ja huomaan että kenkä puuttuu

Meillä todella harvoin puuttuu kenkiä, kiitos erinoimaisen kengittäjän, mutta jos näin käy niin seuraavassa pari vinkkiä mitä voit tehdä (esimerkit ovat sellaisia että niitä voi tehdä muutenkin, mutta tietty tällainen päivä on hyvä hyödyntää).

  • siivoa talliympäristö; lakaise, haravoi ...
  • siivoa ja järjestä harjakassi, viikkaa loimet, järjestä tavaroita
  • pakkaa heinäkasseja

 

Hevosen kanssa

Ensimmänen vinkki 

on että käytät päivän hyödyksi ja vahvistat sinun ja hevosen suhdetta. Hyvät hevoskaverit rapsuttavat toisiaan, joten harjaamisella on hevoselle suurikin merkitys ja millä asenteella sen teet. Kun harjaat hevosen perusteellisesti parannat teidän suhdetta, sen lisäksi että harjaus puhdistaa hevosen ja elvyttää sen verenkiertoa. Voit inspiroitua mindfullness ajatuksista ja hengittää rentouttaen itsesi ja keskittyä joka harjanvetoon.


Toinen vinkki 

on että käytät ajan rentoutumiseen ja hengitysharjoituksiin. Voit seistä hevosen edessä ja hengitellä. pidä kiinni riimusta vaikka poskien molemmin puolin. Vältä painetta riimuun, rentouta olkapäät ja kädet. Seuraa kuinka hevonen pikkuhiljaa laskee päänsä ja voi jopa nukahtaa, ainakin rentoutuu. Hengitelkää smaan tahtiin. 


Kolmas vinkki

on että käytät healing hands konseptia. Hengittele rauhallisesti ja pidä paljasta kämmentä noin 1 cm hevosesta, esimerkiksi kaulalla, lautasilla, rintakehällä. 


Neljäs vinkki

Jos kenttä on pehmeä voit tehdä käyntityötä selästä. Käytä hyväksesi käyntipäivää jumppamalla itse; ratsasta ilman jalustimia, heiluttele käsivarsia, istu kevyessä istunnassa...

Kokeile jättää ohjat pois, tee voltteja, käännöksiä ym.  

Tai sitten voit tehdä työtä maasta käsin kaartioiden ympäri, peruutuksia ym.


Muista ilmoittaa kengän puuttumisesta eteenpäin, jotta saadaan tilattua kengittäjä paikalle niin pian kun mahdollista!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar