söndag 29 oktober 2017

Snabbgott till kaffet

Äppelrutor

225g smör eller margarin
3 ägg
3dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl nypressad apelsin el. äppelsaft

Garnering och fyllning

lättsötad fruktmos

  1. Smält matfettet och låt det svalna. 
  2. Klä en långpanna med bakplåtspapper
  3. Vispa äggen skummiga. Tillsätt sockret och fortsätt att vispa till en luftig pösig smet.
  4. Blanda ner det smälta svalnade matfettet. 
  5. Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt blandningen till smeten omväxlande med apelsinsaften. Bred ut smeten i långpannan.
  6. Grädda kakan 6-8 min. i 250* ugnsvärme tills kakan höjt sig och fått fin färg. Tag ut den och sockra halva ytan. Låt kakan ligga kvar på papperet och kallna.
  7. Dela den sedan i två halvor. Bred den osockrade halvan med lätt sötad fruktmos, lägg den andra halvan över. Skär kakan i fyrkantiga bitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar