torsdag 4 maj 2017

Kepparikerho!

Olis niin kiva saada elvytettyä tämä keppariharrastus meillekin Sagobackenille! Löytyisikö innokkaita?

Itsekin paljon lapsena keppihevosia harrastaneena muistan kuinka hyvää liikuntaa ja opettavaista keppihevosella ratsastaminen oli. Pysty treenaamaan ihan kaikkea mitä oikealla hevosellakin, joskin varmaan enemmän. Hypättiin esteitä, treenattiin koulua, maastoiltiin ja hypättiin maastoesteitä, syötettiin, rakennettiin esteitä ja tallia ym. Hevoset olivat erilaisia, jotkut villejä, laiskoja, pukittelevia tai jopa jossain lajissa gp-tasolla.

Keppihevosvillitys on herännyt uudestaan eloon ja vahvemmin kuin koskaan. Keppihevosiahan on aina ollut, niinkuin keinuhevosiakin, mutta nyt harrastus on päivittynyt tähän päivään. Nyt on tehty dokumentti ohjelmakin "Hobbyhorse revolution" joka on noussut otsikoihin ja tuo jopa mainetta suomalaiselle keppihevosharrastukselle maailmalla! Katso traileri TÄSTÄ.

Keppihevosharrastajissa löytyy myös ammattimaisia tekijöitä niinkuin Saila Jantunen (kuva alla), keppihevostekijä, hevosihminen ja bloggaaja ja jonka tilillä Instagramissa: iisantalli_official  on 14 900 tilaajaa tällä hetkellä! Sailan hevosten hinta lähtee 110€, mutta materiaalit ja työtunnit korottavat hintaa. Hänellä menee kepparin tekoon 8-20 tuntia!

On lapsia ja nuoria jotka tekevät keppareita itse, kilpailevat, ostavat ja myyvät keppihevosia. Keppihevosharrastuksen ei tarvitse olla näin suurta ja huomiota herättävää, se voi olla myös harrastus missä saa lisää hevosaikaa. Oikealla hevosella kun ei aina voi tehdä ja treenata mitä vaan eikä ihan mitä vaan varusteita ostaa jos ei ole hurjan varakas. Keppihevoselle voi tehdä itse kankikuolaimista bling-bling suitsiin.


Saila Jantusen haastattelu Hevosurheilussa nro 34/2017

Linkkejä:
Suomen keppihevosharrastajien oma rekisteröity yhdistys
Saila Jantusen blogi  Iisan talli

Keppareitten SM kisat 2017





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar