lördag 8 november 2014

Squashtebröd

Bakgrund till detta recept.
Jag älskar bröd till morgonmål och som tillägg till grönsakssoppor och
så växer mina squash med sådan fart att jag behöver hitta fler användningsmöjligheter. Råkade ha morot och paprika, så lade till dem också.

INGREDIENSER

5 dl semlemjöl
1 dl rågmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk matsoda
1 dl matolja
vatten
1,5 dl yoghurt
4-5 cm riven squash  (egen)
1 riven morot (mommis eller min)
1/2 paprika i bitar
1 vitlöksklyfta
salt
nypa chili
timjam

BEREDNING

Rör ihop semlemjöl, rågmjöl, bakpulver och matsoda. Lägg till matolja, vatten och youghurt, rör om. Riv grönsakerna/rotfrukterna, blanda i. Krydda. Lägg i långpanna och platta till.Stek i ugn, 200 grader tills ytan börjar mörkna. Brödet får vara lite fuktigt inuti, men inte fastna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar