måndag 6 november 2017

Hästen har bara dig

Många av oss hästägare vet hur mycket man måste offra för att kunna ha en egen häst. Främst är det pengar, men också tid. Ibland kan hälsan påverkas på gott och ont. Familjen, dina vänner ja t o m dina arbetskamrater kan påverkas av att du har skaffat häst. Vi hästägare vet också att det oftast är värt det. Lycka kan inte mätas i pengar.

Jag har själv varit med om att min häst blev  väldigt sjuk och försäkringsbolaget ersatte inget. Han kunde inte röra sig, men trots många veterinärer, många prover och envist skötande så måste jag ge mig till slut och befria honom från hans plågor. Ekonomin kan få en ordentlig smäll av att du först tillkallar veterinär som tar blodprov, röntgar, undersöker och ordinerar smärtstillande. Inget hjälper, så flera blodprov tas. Sen injiceras smärtstillande varje morgon före jobbet, sedan på nytt på kvällen. Inget hjälper dock. Andra veterinärer/specialister konsulteras. Man kan transportera sin häst långa vägar till djursjukhus och låta hästen behandlas där. Sen när ingen kommer på något som kunde hjälpa beställs veterinär för avlivning (hästar har medicinlogg, för olika mediciner kan hindra slakt). Sen blir det att bestämma sig för kremering eller nedgrävning. Traktor kan behövas, grävmaskin och en plats.

Under processen betalar du hela tiden -och efter avgörandet är det dags att betala räkningar igen. Och de är inte få. Jag kanske låter krass, men som hästägare är jag ansvarig från början till slut. Det finns ingen annan som kan göra dethär för mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar